Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Öja FF P-03

Följ

P-03

Följ oss för uppdateringar
Följ
Öja FF
Fotboll
P-03
Tabell
Lag M V O F P
1 Öja FF 6 3 3 0 12
2 Spjutstorps IF 2 0 2 0 3
3 Åkarps IF 1 0 1 0 1
4 Harlösa IF 0 0 0 0 0
5 Häljarps IF 0 0 0 0 0
6 Staffanstorps GIF 0 0 0 0 0
7 Trollenäs IF Vit 0 0 0 0 0
8 GOF IF 1 0 0 1 0
9 Trollenäs IF Röd 1 0 0 1 0
10 Löberöds IF 1 0 0 1 0

Match

Öja FF

0 - 1
Harlösahallen, Harlösa
22 januari 2017
21:00

Spjutstorps IF

Referat

Referat: Öja FF - Spjutstorps IF

Igår söndag var våra grabbar i Öja FF P03 i metropolen Harlösa för spel i Harlösaspelen 2017. Vi kom fram till en mycket fin och trevlig sporthall med fin möjlighet för en futsalturnering. Vi spelade först gruppspel med sammanlagt fem lag där de två första lagen gick vidare till slutspel.

I första matchen fick vi möta Åkarps IF som visade sig vara ett svårspelat lag med hög press och intensitet i sina offensiv attacker. Vi hade själv svårt att få igång något eget bra spel och hamnade ofta för långt ner i banan. Detta rättade vi till under turneringens gång men det är alltid svårt att komma igång under en längre turnering. Det var ändå vi som tog ledningen genom Mohammed Yagnobi som krutade in ledningsbollen till 1-0. När det endast återstod ett par minuter kom ändå en kvittering för Åkarp som utnyttjade ett lite för tillåtande försvarsspel och 1-1 var ett faktum som också blev slutresultatet.

Match nr två spelades mot Löberöds IF och nu var killarna varma eller rättare sagt glödheta. Processen gjordes verkligen kort och de förkrossande fem målen kunde varit ännu fler. Nu fick vi bredd i vårt anfallsspel med bättre rörelse och fantasi. Målen gjordes av Theo Mårtensson (tre) och Mohammed Yagnobi (två). Bra, nu var vi på banan igen!

I den tredje matchen ställdes vi mot Spjutstorps IF som vi sedan tidigare vet är ett mycket kompetent lag. Våra motståndare visade sig vara just den svåra nöt vi hade förväntat oss men våra Öjagrabbar gjorde en riktigt bra match. Wahlfrid Nilsson gjorde ett par riktigt svettiga räddningar på snabba omställningar av motståndarna men vi hade också ett par chanser av superkaraktär. Vi minns bl a Mohammeds frispark sista halvminuten som låg och dansade på mållinjen. Matchen karakteriserades av tuffa närkamper och mycket fysik. Tufft men schysst! Det blev inga mål i matchen och 0-0 höll sig tiden ut.

I gruppspelets sista match var ordern tydlig. Vinn. Det var det som gällde eftersom resultaten i de andra matcherna gav dessa premisser. Vi mötte Trollenäs, som tidigare under eftermiddagen knäppt Åkarps IF på en poäng. Ett lag som backade hem oerhört mycket och slog om med snabba kontraattacker. Spelet förlades konstant på motståndarnas planhalva men bolluslingen ville inte hitta in. Många fina uppspel och kombinationer visades upp men bollen ska över mållinjen också. Till slut var det Mohammed Yagnobi som gladde lägret i Öja FF. Med en makalös kick bakom stödjebenet tryckte han in bollen i nät. 1-0 tjoho! Inte långt senare förvaltade Theo Mårtensson sin chans på bästa sätt och 2-0 säkrade segern och plats två i gruppen. Killarna spelade verkligen en bättre och bättre fotboll ju längre turneringen led. Det var därför jättekul att konstatera att killarna skulle få lira ytterligare två matcher, även om krafterna nu började tryta.

I vår semifinal skulle vi få möta GOF IF som var den andra gruppens etta. Ett lag med många duktigt tekniskt spelande killar. Vi höll dessa attacker under full kontroll och med ett defensivt spel av mycket hög kvalitet var deras chanser få till antalet. Framåt var Öja FF ständigt skarpa och farliga. Vi hade fog för att få in ledningsbollen och den skulle också komma. 1-0 genom Theo Mårtensson och nu var vi riktigt bra. 2-0 hängde verkligen i luften och var ytterst nära att komma. Man märkte frustrationen hos GOF-spelarna men våra killar höll sig kyliga och segervrålet kunde bryta ut när slutsignalen löd. 1-0 och vi var klara för final!

Som våra profetior tidigare under dagen varit hade Spjutstorps IF också tagit sig fram till final. Nu skulle turneringens två bästa lagen mötas i final. En final som skulle ha karaktären av samma ingredienser som vårt möte tidigare i gruppen. Kamp och fysik men också snabba kontraattacker och passningskombinationer. Vi höll spelet uppe och kändes mycket starka. Fabian Löf hade ett par riktigt fina fräsande skott som var nära att resultera. I vår defensiv var vi oerhört kompakta och släppte till ytterst få lägen framför Wahlfrid Nilsson. När chanserna är få ligger det nära till hands att resultatet blir 0-0 och det blev det även denna gång. Skillnaden var denna gång att matchen måste fortsätta tills något lag gjorde mål. En segrare skulle ju koras. De första två minuterna spelade vi med en man mindre på plan och när inte ens det räckte fortsatte matchen med endast två utespelare på planen samtidigt. Två mot två plus målvakter. En ocean av golvyta att utnyttja men som så ofta så är det ett individuellt misstag som avgör. Så även denna gång. Spjutstorps IF kunde på en snabb omställning få in vinnarbollen och vi fick nöja oss med att få med oss en silverbuckla hem från Harlösaspelen.

Riktigt bra spelat, killar! Håkan och jag tillsammans med de tillresta föräldrarna är mycket nöjda med era prestationer. Ni gjorde precis allt ni kunde! Med endast ett mål insläppt under ordinarie tid på sex matcher kan vi inte mer än vara supernöjda med vår defensiv. Framåt har ni visat fantasifullhet, passningskombinationer, genombrottsförmåga och härlig inställning. Mycket bra!

/ Calle
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Alexander Gren 1 0 0 0 0 0
Axel Nilsson 1 0 0 0 0 0
Fabian Löf 1 0 0 0 0 0
Mohammed Yagnobi 1 0 0 0 0 0
Otto Wängerud 1 0 0 0 0 0
Theo Mårtensson 1 0 0 0 0 0
Tim Nilsson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Wahlfrid Nilsson 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

sön 22 jan 2017, 17:15 Spjutstorps IF - Öja FF 0 - 0